2020 yılı bundan yıllar sonra bile Covid19 virüsü ile anılacak.

Virüs herkesin hayatını olumsuz şekilde değiştirdi. Ekonomide yarattığı yıkım bir yana, insanlar sosyalleşme ihtiyaçlarını gideremediler, birbirlerine hasret kaldılar. Virüsün yarattığı travma bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. Tüm bu olumsuzlukların yanında virüs aslında hayatımıza sonradan belki çok da değiştirmeyi tercih etmeyebileceğimiz yeni alışkanlıklar da kattı. Bunlardan bir tanesi bilgi teknolojilerinin kullanımı ile ilgili. Pek çok şirket pandemi sebebiyle ofisini kapatarak çalışanları uzaktan çalışma sistemine döndürdü. Bu süreç, şirket yöneticilerine işlerin aslında uzaktan da herhangi bir verim kaybı olmadan sürdürülebileceği fikrini verdi. Hatta bazı şirketler bazı departmanlarının uzaktan daha verimli çalışabileceğini test ettiler. Plaza binaları boşalmaya başladı. Birim müdürlerine ayrılmış müdür odalarına artık belki de gerek duyulmayacak. Personelin yeni iş mekânı evler ve kafeler olacak. Şirketlerin bilgi teknolojilerini verimli kullanarak toplantılarını, müşteriler, tedarikçiler, bankalarla olan görüşmelerini uzaktan yapmayı öğrenmeleri belki bu tatsız sürecin kalıcı kazanımı olacak.

Araştırmalara göre video konferansı, yüz yüze toplantılara göre daha verimli.

Bunun çeşitli sebepleri var. İstanbul gibi bir metropolde yaşayan bir profesyonel, yılın yaklaşık 450 saatini yolda geçiriyor. Bu, mesai saatlerinin dışında kalan, ama 56 mesai gününe denk gelen devasa bir süre. İnsanlar yolda sadece vakit kaybetmiyor, aynı zamanda yoruluyorlar. Ayrıca, araştırmalar video konferansı sırasında görüşmecilerin daha konsantre olduğunu gösteriyor. Başı sonu belli olmayan toplantılar yerine, hedefe yönelik, konusu belli olan, belli saatler arası toplantılar gerçekleştiriliyor. Video konferanslar aynı zamanda profesyonellerin zaman yönetimini de daha iyi yapmasını sağlıyor. Pek çok çalışan, evde çalıştığı dönemde daha fazla iş yaptığını ifade ediyor.

Video konferanslarının yoğun olarak kullanılmaya başlanması eğitim sektöründeki alışkanlıkları da kökünden değiştirdi. Video konferanslarda sunum yapma kolaylığı, doküman paylaşma ve gönderme gibi özellikler eğitmenlerin ve öğrencilerin işini pek çok açıdan kolaylaştırdı. Ayrıca yine şirketlerde olduğu gibi yolda geçen süre ve yol masrafı, üniversite öğrencilerinin barınma ve diğer masrafları azaldı.

Evden çalışmaya dönen insanların yolda geçirdikleri zamanın kendilerine kalmasının dolaylı bir etkisi var.

Artık insanların kendilerine ayırabilecekleri daha fazla vakti olacak. Bu da spor, kişisel gelişim, aile hayatı gibi alanlara daha çok emek verebilmelerini sağlayacak. İngilizce öğrenmek, Türkiye’de halen bir öğrenci ya da bir profesyonelin kendisine yapabileceği en iyi yatırım. Chat4English’in uzaktan İngilizce eğitimi yöntemi, video konferansının profesyonellere ve öğrencilere sağladığı tüm faydaları ihtiva ediyor. Öğrenciler, yol masrafı yapmadan, yolda vakit harcamadan, istedikleri gün ve saatte eğitim alabilmenin rahatlığını yaşıyorlar. Bunun yanında sınıf eğitimine kıyasla eğitimleri çok daha verimli ve yoğun geçiyor. Chat4English ailesi olarak, İngilizce’ye ihtiyaç duyan herkesi bir deneme dersi alarak bu farkı yaşamaya davet ediyoruz.

By Published On: Ocak 2nd, 2021Categories: Bilgi0 CommentsTags:

Güncel yazılardan ilk siz haberdar olun.

Chaf4English’i takip ederek İngilizce Eğitiminize hız verin Daha fazla bilgi için bültenlere abone olun.

Teşekkürler mesajınız başarıyla gönderildi
Mesajınızı göndermeye çalışırken bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Bilgleriniz saklı tutulur. Gizlilik Politikamızın detayları.